Gratis openingsvoorstelling

Gratis openingsvoorstelling

Waar is Prinse Sprakeloos?

Loop over de rode loper onder de bloemenboog door en kom in de wereld van sprookjes! Prinses Sprakeloos is dol op sprookjes. De lakeien mogen op haar kroontje, cape en schoenen passen, maar haar Sprookjesboek, die houdt ze bij zich. Daar staan alle verhalen voor het festival in!

De regenboogfeeën blazen honderden bellen met prachtige regenboogkleuren. De Letterlutjes op gouden ballen zijn er al en ook de sprookjesfiguren zijn in afwachting van de prinses en haar verhalen.

Maar waar is ze eigenlijk? Vinden we haar op tijd? En wat staat er in haar Sprookjesboek?

Om in de stemming te komen: bekijk de online openingsvoorstelling van vorig jaar

In Beleefpark Dwingeloo valt de sprookjesprins als een blok voor Prinses Sprakeloos. Hij raakt op slag sprakeloos. In het bos gaat iedereen op zoek naar de tekst van de sprookjesprins. Tijdens het zoeken vinden ze niet alleen letters, maar komen ze ook sprookjes tegen: Roodkapje, de wolf, Sneeuwwitje, de zeven dwergen, de gelaarsde kat, de tovenaar en de heks. En wat doen die regenboogfeeën daar in het bos? Gaan ze de letters vinden? En hoe loopt het af met de prins en de prinses?


Zij werken mee aan de openingsvoorstelling

Beleefpark DwingelooBeleefpark DwingelooBeleefpark DwingelooBeleefpark DwingelooBeleefpark Dwingeloo

Beleefpark Dwingeloo

Openingslocatie

Beleefpark Dwingeloo vormt het decor van de opening van de tweede editie van De Sprookjestuinen van Drenthe.

Beleefpark Dwingeloo

Op de plaats waar generaties mensen jarenlang hebben genoten van zwemmen in Bosbad De Paasbergen, valt sinds dit jaar nog veel meer te beleven: naast zwemmen kan er nu ook geklauterd, geklommen en gekliederd worden in Beleefpark Dwingeloo.

www.beleefparkdwingeloo.nl

Hanna van der Gaag

Hanna van der Gaag

professioneel prinses en zeemeermin,
Prinses Sprakeloos

Hanna van der Gaag is danslerares/zeemeermin/prinses. Zij speelt Prinses Sprakeloos en verzorgt de danschoreografie van de openingsdans van de Regenboogfeeën.

Hanna van der Gaag
Hanna speelt prinses of zeemeermin tijdens voorstellingen met de Zingende Zeemeerminnen of op feesten. Ze reist het hele land door voor opluistering van feesten en kinderfeestjes in de sprookjessfeer. Met haar grote zeemeerminnenvin is ze veelgevraagd om te 'mermaiden' in zwembaden.

www.zeemeerminhanna.nl

Gratis openingsvoorstelling

Margriet Bolding

theatermaker,
regie openingsvoorstelling

De opening van het sprookjestuinenfestival komt tot stand onder regie van Margriet Bolding, theatermaker uit Dwingeloo.

Margriet Bolding
Margriet speelt al jaren met haar eigen solo cabaretvoorstellingen door heel Nederland en volgt op dit moment een verkorte opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam tot docerend theatermaker.

www.margrietbolding.nl

Susanne HurenkampSusanne HurenkampSusanne Hurenkamp

Susanne Hurenkamp

theatermaker en kunstenaar

Susanne Hurenkamp is de bedenker van De Sprookjestuinen en het prachtige verhaal van de sprookjes uit Letterland.

Susanne Hurenkamp
De creatieve Susanne heeft in Geeuwenbrug haar eigen atelier: Kleur je Hart. Haar atelier is een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen.

www.kleurjehart.nl

vrijwilligers

Vele vrijwilligers

Vele regionale vrijwilligers hielpen mee met deze openingsvoorstelling zoals kinderen en jongeren die de rollen van Letterlutjes, Regenboogfeeën en Sprookjesfiguren vertolkten.