Het festival in 2023

Sprookjestuinen

Wat houdt het festival in?

Letterland is het land waar sprookjes worden geschreven en waar Letterlutjes wonen. We hebben vanuit Drenthe een speciale band met Letterland, vandaar dat er ieder jaar een speciale delegatie uit Letterland naar Drenthe komt om onze tuinen te betoveren tijdens het Sprookjestuinen festival.

Dit jaar komt niet Prinses Sprakeloos maar haar zus Prinses Kletskous naar Drenthe! Ook zij neemt een heleboel sprookjes mee en natuurlijk zijn de zeven regenboogfeeën ook weer paraat! Je kunt het je voorstellen: dat wordt weer een gezellige boel! Samen betoveren ze de tuinen in Drenthe tot echte sprookjestuinen met leuke kindertheatervoorstellingen en sprookjesavonturen. Kom en laat je betoveren!

Twee sprookjesweekenden

Tijdens Pinksteren, op 28 en 29 mei 2023 is het festival in Dwingeloo en Diever.
In de zomervakantie, op 22 en 23 juli 2023 is het festival in Havelte en Uffelte

Voorstellingen

Op zes locaties zijn er vervolgens voorstellingen om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Er zijn zeven verschillende voorstellingen in zes verschillende tuinen.

Entree voor de voorstellingen in de Sprookjestuinen: €5,00 per tuin per persoon (kinderen en volwassenen).
Met een passe-partout van €15,00 kun je in 1 weekend naar alle voorstellingen naar keuze. Koop je kaartje online!

Honden zijn in de meeste tuinen aangelijnd welkom. In Sprookjestuin Nummer 7 in Havelte en Sprookjestuin Hunehuis in Havelte/Darp zijn - met uitzondering van hulphonden - geen honden toegestaan.