Sprookjestuin voor grote mensen

Deze informatie is verouderd

In 2022 hadden we voor het eerst een editie voor volwassenen. Het is op dit moment nog niet bekend of we in 2023 weer een versie voor volwassenen organiseren.


Sprookjes zijn voor alle leeftijden!

Daarom organiseert De Sprookjestuinen van Drenthe op zaterdag 24 september 2022 een volwasseneneditie. Een dag vol sprookjes die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen. Met voorstellingen, workshops, muziek en heerlijke (biologische) hapjes en drankjes in de prachtige tuin van Dwingelderheem (adres: Boterveen 13) bij Dwingeloo. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats.

Kaartjes kopen? Scroll naar beneden voor de online ticketverkoop

Dwingelderheem

Sprookjestuin Dwingelderheem
Boterveen 13, Dwingeloo

Deze magische sprookjestuin is het paradijsje van Inge en Hans. Rondom de vijver is van alles te ontdekken. Maak kennis met de eenden en kippen die hier hun maaltijd bij elkaar scharrelen. Achterin de tuin is een heerlijke vuurplaats overdekt met een pannendak. Hierin staat een grote gietijzeren houtkachel met daaromheen fijne bankjes om even uit te rusten. In de wilde bloementuin loop je over de graspaadjes en ontdek je mooie plekjes. Achteraan vind je M&M, de geiten. Als je wilt mag je ook een kijkje nemen in de in de moestuin en de kas. Zie wat er allemaal groeit en bloeit!

Een dag vol sprookjes en magie voor grote mensen

Na twee Sprookjesweekenden voor kinderen zijn nu de volwassenen aan de beurt. In de magische sprookjestuin Dwingelderheem onderga je een dag vol sprookjes die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen.

Voorstellingen

Bij de vuurplaats geeft Abe de Verteller een lezing over de symboliek van sprookjes en natuurlijk vertelt hij een verhaal. De Zingende Zeemeerminnen hebben een grote voorliefde voor voeten. In de vijver vertellen en zingen zij vol humor over deze bijzondere ledematen. In de boomgaard vertelt Poppentheater Peterselie het verhaal van Doornroosje, nét wat pikanter dan we gewend zijn...

Workshops

Naast de voorstellingen kun je tijdens deze Sprookjestuin voor grote mensen lekker aan de slag. Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart neemt je in de boomgaard mee in sprookjessfeer met een viltworkshop. Schrijfster Elke Wiss, bekend van Socrates op sneakers, komt een schrijfworkshop geven in de vuurplaats. En natuurlijk is ook haar laatste boek verkrijgbaar: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig. De titel verraadt ook haar liefde voor sprookjes en verhalen.

Livemuziek en ander moois

Tussen de voorstellingen en workshops door is er livemuziek van Claudine op de hang Martijn op de harp en kun je een drankje en biologische hapjes kopen bij de bar. Ook toont en verkoopt Marloes zelfgemaakte lijstjes met gedroogde bloemen.

Locatie

Dit alles in het prachtige decor van de natuurlijke vergaderlocatie met tuin van Dwingelderheem. Adres: Boterveen 13 in Dwingeloo.

Voorstellingen en workshops

  • Abe de Verteller - lezing en verhaal
  • De Zingende Zeemeerminnen – voorstelling Voetenfetisj
  • Poppentheater Peterselie – voorstelling Doornroosje
  • Atelier Kleur je Hart – viltworkshop
  • Schrijfster Elke Wiss – schrijfworkshop

Muziek, moois en lekkers

  • Livemuziek: Claudine op hang en Martijn op harp
  • Verkoop: Marloes met lijstjes van glas met gedroogde bloemen
  • Lekkers: Inge maakt en verkoopt heerlijke muffins voor bij de koffie en thee, een biologische lunch en hartige taart bij de borrel

Ochtendprogramma

Tijd Activiteit
11.00 Ontvangst met harpmuziek
Hangmuziek op het terras
Biologische versnaperingen
11.30 - 12.15 Programmakeuze:
Lezing en vertelling Abe de Verteller
Voorstelling De Zingende Zeemeerminnen
12.15 - 12.30 Biologische versnaperingen
Harpmuziek in de tuin
12.30 - 13.15 Programmakeuze:
Voorstelling Poppentheater Peterselie
Schrijfworkshop Elke Wiss
13.15 - 14.00 Biologische versnaperingen
Hangmuziek op het terras
14.00 Einde ochtendprogramma

Middagprogramma

Tijd Activiteit
14.00 Ontvangst met harpmuziek
Hangmuziek op het terras
Biologische versnaperingen
14.30 - 15.15 Programmakeuze:
Voorstelling Poppentheater Peterselie
Lezing en vertelling Abe de Verteller
15.15 - 15.30 Biologische versnaperingen
Harpmuziek in de tuin
15.30 - 16.15 Programmakeuze:
Voorstelling de Zingende Zeemeerminnen
Viltworkshop Susanne Hurenkamp
16.15 - 17.00 Biologische versnaperingen
Hangmuziek op het terras
17.00 Einde middagprogramma

Voorstellingen

Voetenfetisj

Voetenfetisj

Aanschouw de zeemeerminnen in hun ware gedaante: onweerstaanbaar, hunkerend en bij vlagen levensgevaarlijk. Prachtige klassieke melodieën en herkenbare liedjes buitelen over elkaar heen in een snelkookpan van emoties compleet met dramatische sterfscène.

Website Zeemeerminnen
Abe de Verteller

Lezing en verhaal

Abe vertelt in de ochtend het sprookje van de Wilde Zwanen over het meisje wiens broers door een tovenares in zwanen zijn veranderd. Alleen zij kan ze redden door brandnetelhemden voor ze te maken, maar ze mag niet lachen, huilen of praten... Na het verhaal geeft Abe uitleg over de diepere laag van het sprookje. Het verhaal van de Wilde Zwanen zit namelijk vol symboliek over magisch werk, heilige getallen, dolende zielen én de midzomer.

's Middags vertelt Abe over het sprookje De duivel en de drie gouden haren. Een kind is geboren met een 'helm' op het hoofd. Iedereen in het dorp weet dat zo'n kind geboren is voor het geluk. Door ontzettend veel geluk trouwt hij met een prinses, maar dan heeft zijn schoonvader nog een ultieme taak voor hem. Hij moet drie haren uit de baard van de duivel plukken. Zal het hem lukken? Dit verhaal zit tjokvol symboliek en is te lezen als een sjamanistische reis naar de onderwereld. Abe zal het verhaal vertellen en daarna onderdeel voor onderdeel alle symboliek bijlangs gaan.

Website Abe de Verteller
Doornroosje

Doornroosje

Het sprookje Doornroosje, in de oorspronkelijke versie van Giambattista Basile, dus ongekuist. Het verhaal wordt geïllustreerd met prachtige tafelpoppen.
Het decor bestaat, naast een een toren, uit een koffer waaruit het interieur verschijnt.

Website Peterselie

Workshops

Schrijfworkshop

Schrijfworkshop

In deze workshop gaat Elke Wiss vanuit het concept van haar boek 'En ze filosofeerden nog lang en gelukkig', met je aan de slag. We gaan lezen, schrijven en denken. Want wat maakt een verhaal interessant? Hoe kun je je idee verhelderen? Hoe kun je je idee vervolgens verwoorden? Er een interessant, spannend, rakend, scherp verhaal van maken? We lezen één van de verhalen uit En ze filosofeerden nog lang en gelukkig, we analyseren en fantaseren. Én je zet vandaag de eerste letters van een eigen, hedendaags sprookje op papier.

Website Elke Wiss
Viltworkshop
100%
min
100%

Viltworkshop

In de viltworkshop door Susanne Hurenkamp van atelier Kleur je Hart kun je een prachtige roos vilten met zachte merino wol in mooie kleuren. We gebruiken de natvilttechniek, met water en zachte olijfzeep. Door meer tinten en kleuren te gebruiken krijg je zachte kleurovergangen en als je dan ook nog hier en daar een glanzend kraaltje aannaait krijg je een sprookjesachtig effect!

Website Kleur je Hart
Dwingelderheem

Biologische versnaperingen

Inge Dijkinga van Dwingelderheem serveert gedurende dag heerlijke biologische versnaperingen. Zo maakt ze een rijk gevulde vegan Dahl en een vega volkorenpistolet gezond voor de gasten van dit bijzondere sprookjesevenement. Verder is er biologisch bier, malt, wijnen, vruchtensappen, Earthwater, fairtrade bonenkoffies en thee en verse munt- en gemberthee.

Website Dwingelderheem
Dwingelderheem

Een betoverende dag in een magische sprookjestuin
Koop je kaartjes hieronder online!

Koop je kaartjes online

Kaartjes voor deze volwasseneneditie kosten €15,00 per persoon voor een dagdeel (twee voorstellingen en/of workshops) of €25,00 per persoon voor de hele dag (vier voorstellingen en/of workshops). Entreeprijs is exclusief eten en drinken, dat kan ter plekke apart worden afgerekend.

loading