Sprookjestuin Dwingelderheem

Sprookjestuin Dwingelderheem

Welkom bij Dwingelderheem

Dwingelderheem is een aangename all-in vergader- en trainingsplek met volledige en hoogwaardige cateringmogelijkheden voor groepen (10 - 15 personen) met een ecologisch concept dat teruggrijpt op waarden zoals puur, natuur, biologisch en ecologisch.

Sinds 1950 zijn bijna 500 van de 1535 autochtone wilde plantensoorten in Nederland in aantal achteruitgegaan en zijn er meer dan 40 uitgestorven. Om nog meer verlies van bijzondere plantensoorten te voorkomen is de prachtige heemtuin aangelegd.

Bewust duurzaam

Het leem van de vijver is op deze plek afgegraven en als 50 cm dikke laag aangebracht op de wanden. Rond de vijver zijn de paden van granulaat. In de tuin zijn allemaal stapelmuurtjes opgemetseld van een oude gesloopte boerderij uit Zwiggelte. Deze muurtjes vormen prachtige schuilplekjes voor allerlei insecten, bijen en hommels.

In de tuin zijn diverse zitplekken gecreëerd voor de gasten die trainingen volgen of willen vergaderen. Doordat de stenen in de stapelmuren veel warmte vasthouden en er luwe plekken zijn gecreëerd ontstaat er een soort microklimaat.

Dwingelderheem
Boterveen 13, Dwingeloo

Naar de website van Dwingelderheem